25 December 2011

Filem Songlap

Assalamualaikum.

semalam aku tengok cite Songlap kat TS
seriously seriously uoll kena tengok
malas nak ulas panjang-panjang
tapi mmg kena tengok
banyak current social problem dipaparkan
and banyak lesson yg boleh dapat dlm filem ni

 ni sinopsis die
(malas nk letak trailer die sbb takot wat berat blog, eh ye eh?)


sinopsis:
Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Mohd. Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA.
Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy.
AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia.
Apabila adik RAZAK, HAWA (Sarah Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut.
Berdepan dengan godaan dan pengkhianatan, dan dihambat samseng ganas di jalanraya, siapakah yang akan menang dalam pertaruhan nyawa antara dua saudara ini?

aku bg rating movie ni 4/5. bole dikatakan first malay movie dpt rating tinggi drpd aku. hahah. tak rugi pon tengok.
k laa nk siapkan keje ni.  daaaaaaaaa

20 December 2011

The One That Got Away

assalamualaikum.



its been a year i havent meet him
someone whom left me 2 years ago
ini bukan kisah putus cinta
tp ditinggalkan, sbb that person gone away to further his studies somewhere else
mmg perit. sumpah. sampai sekarang pun bila ingat balik, sakit still tak hilang
sedih tu tak hilang, tah sampai bila laa

got a chance to spent time with him last year make me the most happiest person on earth
sekarang aku dah stop contact dia aku taknak kenangan lama come arouse again
never! 
apa-apapun, kami memang takbleh bersama atas sebab-sebab tertentu
in easy word, fate mmg tak benarkan kami bersama
k tu je nak cakap!
daaaa

p/s:ada cara tak nak lupakan someone whom we like da most but had gone away farrrrrrrrrrr???

13 December 2011

Fix Me Please~~~

anybody??

"Fix You"
 
When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face

When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home

And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below

When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home

And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down on your face

When you lose something you cannot replace
Tears stream down on your face
And I...

Tears stream down on your face

I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down on your face
And I...

Lights will guide you home

And ignite your bones
And I will try to fix you

30 November 2011

stalker oh stalker

assalamualaikum,
td malam ada sorang girl ni add aku, and aku approve and dia start chatting dgn aku, dia start ayat with "awak nak berkenalan bleh?". i said boleh apa salahnya. then aku tanya background dia sikit2. dia ckp dia dok UM, in kos farmasi, so without delaying much time aku terus contact member aku from course pharmachy UM and ask if the girl exist there.sbb aku dah rasa fishy about "her". member aku ckp takde pun muka tu.
tp at first mmg aku fishy pun, pic awek cun oo, dah laa siket je ade.fren pon tak ramai. n yg paling menimbulkan kefishian aku is when she ask this:



see? nampak2x?? so aku pun sound dia, (selepas menyepi seketika)adalah ayat berhemah aku guna.
and aku cakap kalau ko laki ko memang tak guna, kalo ko pompuan pon sama. then terus aku block dia.haha
aku bukan ape, aku buat camni agar die sedar. tak buat dah kat org lain.  tak curi pic org lain tuk dijadikan DP sesuka hati. tp taktahu pasni dia insaf ke x. nasib baik aku ni terer bab2 menujum ni.haha.melalui soalan tu je aku dah bole agak what kind of people he/she is.

actually kan aku serius cakap dah muak dgn fb, rasa nak termuntah bila on9.(rasa je,tak muntah betol pon =,=) tambah2 bila baca status yg agak meloyakan. yg gugurl mcm famewhore, nak publisiti murahan. pic yg gedik2. ops! tp aku takleh deactivate sbb most of my classmate kalau info apa2 diorang post kat situ. in twitter mmg takla kan.mane ade group2 semua tu. actually maybe facebook boleh jadi best balik kalau syarikat fb ni thinking of something else or change features kpd more attractive. and its more cool kalau tukar balik ke features fb yg mula2 dulu. maybe takla borink sgt mengadap feature yg agak hudos bg aku ni. aku dah 2 tahun pakai fb, mana tak boring. ala baru 2 tahun. haha.

so apa aku nak ckp sini, kalau dah terok sgt tu, takpayah laa nak menyamar at least. selalunya laki laa yg buat camni. tp kalau betul pompuan, its obviuos she's Les.haha
k laa nk tido.daaaaaaaaaaaa

4 November 2011

Our Stages of Sleeping...




klik image utk tumbesaran


where do im at? semua la kot. HAHA

lirik yg ada kaitan dgn hidupku

Manusia Bodoh

Artist: ADA Band
Dahulu terasa indah
Tak ingin lupakan
Bermesraan selalu jadi Satu kenangan manis


Tiada yang salah
Hanya aku manusia bodoh
Yang biarkan semua ini permainkanku
Berulang ulang kali


Mencoba bertahan sekuat hati
Layaknya karang yang dihempas sang ombak
Jalani hidup dalam buai belaka
Serahkan cinta tulus di dalam takdir


Tapi sampai kapankah kuharus
Menanggungnya kutukan cinta ini
Bersemayam dalam kalbu


Tak ayal tingkah lakumu
Buatku putus asa
Kadang akal sehat ini
Belum cukup membendungnya


Hanya kepedihan
Yang selalu datang menertawakanku
Engkau belahan jiwa
Tega menari indah di atas tangisanku


Semua kisah pasti ada akhir
Yang harus dilalui
Begitu juga akhir kisah ini
Yakinku indah

3 November 2011

down

Whatever I've done to cheer up myself, its still same. I lost my sweetness life. I hope I could get back before I lost everything. I am totally down. Baby are you down down down down down. HMMMMMMMMMMMMMM

Bye.

2 November 2011

20 October 2011

penat+bz

semenjak dua menjak ni aku bz gila. gilah bz. hoho. minggu ni saja test. test berat2 plak tu. test math oo. then next week presentation yg susah sikit tu, pasal kena explain science theory kejadah ape tah. weekend ni aku tak dpt kuar mane, harus prepare for english test the next week. debat lagi. oh ya! lab repot kimia. damn manyak complicated oo result dia. haruslah goreng. haha. apapun, i still have time for myself to sleep taw. tidur itu penting wokkk. okay laa, gua chow dulu, nak titow. Daaa:D

15 October 2011

hang on!!!

aku nak cakap kat ko ni wahai hati. bertahan la sat eh. err dalam sebulan dua ni je. okay? lepas ni insyaallah things will be settle down and back to normal. skang ni chill and rilex2 dulu okay? tguuuuuuuuuuuuuu. tak lama dah. :D